2 Nisan 2010 Cuma

1 Nisan Hakkında Bilmemiz Grekenler

Dün akşam kardeşim eve geldiğinde annemi sordu.

Bende aklına bir şaka geldiğini onu yapmak için komşuya indiğini söyledim.

Yapmasın,bilmiyor musunuz bu günün anlamını dedi.

Anlatmasını istedim.

Ve bana aşağıda yazan satırların aynısını söyledi.

Bunun doğruluğundan emin olup olmadığını sordum. Gayet emindi.

Bu sabah bloglara göz gezdirirken Mona Lisa Smile bloğunda aşağıdaki yazıyı görünce 1 Nisan beni de düşündürmeye başladı.

Sizi yazıyla baş başa bırakıyorum.




1 Nisanın tarihçesi; 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır.

Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.

Maalesef hristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.



Yazı Mona Lisa Smile bloğundan alıntıdır.


Edit: Google'da ''1 nisanın tarihçesi'' için arama yaptığınızda karşınıza  bunlar çıkıyor.



4 yorum:

  1. hmmmm araştırmak lazım bunu duymamıştım hiccc

    YanıtlaSil
  2. Fıstığım bende yeni öğrendim, araştırmak gerekir diye düşünüyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. hmm, ya bu dogru olsa bile niyet daha onemli diye dusunuyorum. saka yapilan bir gun iste, kimse bunu o gunu anmak, kutlamak devam ettirmek icin yapmiyor. tabi hassasiyet meselesi olarak da bakilabilir/

    YanıtlaSil
  4. Betülcüm tabiki de niyet çok önemli ama eğer doğruluk payı varsa ecdadımızın katledildiği bu günü şakalarla,güle oynaya geçirmek bana hiç doğru gelmiyor...

    YanıtlaSil

söyle söyle çekinme